Två nya gömda.

Har gömt två nya geocache i området.
Den ena har blivit publicerad och är en utav alla challenge som finns.
Så för att kunna logga "found" på min geocache så måste man ha flyttat runt på minst 50st spårbara objekt!
Fortfarande finns titeln FTF att ta! Finns även ett litet FTF-pris ;)
Den andra har inte blivit publicerad än, måste berätta lite mer om den för att den ska bli godkänd.

Geocaching i Grimslöv

Igår var jag i Växjö igen på ett möte, men istället för att trötta ut mig totalt så åkte jag till min syster och hälsade på. Hon går på en folkhögskola i en liten by mot Växjö. Vi lyckades tillsammans ta två geocache i området.
Den första vi tog låg vid ett bränneri och den andra var ganska krånglig att komma fram till.
Kartan visade nämligen en väg som jag anser kanske inte ska klassas som väg, den gick bakom ett hus på deras mark och personen/personerna som bor i huset kollade vääldigt lustigt på oss.^^
När vi väl kom fram så hittades den väldigt snabbt! :)
Jag ska börja skriva lite mer här i bloggen om självaste geocacharna jag loggar men just nu är det svårt att få tid till det. Jag längtar tills barnen här hemma är tillräckligt stora för att följa med ut på äventyr. Min ena lillebror har jag hjälpt att skapa konto och han är en jäkel på att hitta! ^^
Det ser även mer normalt ut när ett barn springer runt och letar, än när en vuxen gör det.
Speciellt på platser som lekplatser osv.. fast det är ju också en utmaning i sig ;)

Geocaching i Växjö

Geocachade i växjö igår då jag skulle på ett möte klockan 16.00
Åkte iväg med tåget och var framme vid nio och vid elva så hade jag hunnit ta tio stycken!
Tog min 100:ade då.
Sammanlagt hann jag promenera fram till 23st geocache innan jag skulle på mötet.
Sen när jag skulle hem så upptäckte jag att sista tåget gått så jag fick skjuts till Alvesta.
Väl där väntade jag länge på tåget men det kom aldrig. Tydligen så hade tåget bytt spår utan att jag märkt det.
Tur i oturen så fanns det en till som missat, och henne känner jag! Vi har gått i samma skola i mellanstadiet och lekt som små. Hon ringde sin mamma och jag kunde följa med.
Medans vi väntade på att hennes mamma skulle komma så berättade jag om geocaching och tog en som fanns på stationen. Sedan fick jag åka med till lilla byn jag bodde i som liten och där fick pappa hämta mig för att köra hem mig. Tack alla som skjutsade mig!!! Allt som allt blev det 24 geocache under dagen. När jag kom hem somnade jag direkt ^^

Nu 90st, två närmare 100!

Igår följde jag med min mamma och syster till en visning av Tupperware, självklart kan man inte åka förbi utan iaf ta någon geocache. Jag hann med att ta två innan vi skulle vara framme.
Det blev en ny geocache som har lagts ut i Strömsnäsbruk och som heter "Ta skydd!"
Den publicerades den andra april och jag kom som tvåa till den, och det är ju också helt okej ;)
Geocachen ligger vid ett gammal skyddsrum som var en smal och lång gång. Hade ingen gps-mottagning där inne heller. Jag favoriserade faktiskt denna då jag tyckte det var en speciell omgivning som man annars bara hade kört förbi. Kul med sådana rum!
Sen tog jag även "ÄLG !" Som ligger längst med E4:an vid Strömsnäsbruk. Jag passade på att ta den när mamma skulle tanka bilen. Jag tog också en bild på den stora älgen och ska ta upp bilden här senare.
En liten tjej som satt i baksätet på en bil tittade väldigt lustigt på mig men hur ofta får man inte knasiga blickar från personer som passerar en när man geocachar! När hon tittade på mig så hade jag ändå redan loggat i burken och höll på att ta bilden.
Nu har jag bara tio stycken kvar tills jag har tagit 100st, sen är väl nästa mål 1000st ;)

Ska testa att uppdatera bloggen genom sms,...

Ska testa att uppdatera bloggen genom sms, kan samtidigt berätta att jag har ju även gömt egna geocache. Sju stycken har jag hunnit gömma, varav två av dom har blivit favoriserad en varsin gång. Vilket jag såklart tycker är jättekul! Två av dom är gömda i byn jag bodde i som tonåring, och där mina föräldrar fortfarande bor. En är gömd närheten av där min sambo bott som yngre, där hans mamma fortfarande bor. En annan är gömd i en by jag bodde i som liten. Har även lagt ut en vid parkeringsplatsen som heter Anilla och resten av mina geocache ligger i byn jag nu är bosatt i.


Geocaching!

Geocaching är verkligen så underbart roligt! Man lär sig mycket och få se platser man annars inte hade sett!
Man får friskluft och att promenera blir kul.
Jag upptäckte denna hobby tack vare min mammas väns vän som berättade om detta när vi satt på McDonald's i Växjö. Först lyssnade jag inte riktigt på vad de pratade om men sen var det något ord som fick mig att lyssna och jag blev helt inne i det! Direkt när jag kom hem så startade jag ett konto och dagen efter så var jag redan ute och letade! Jag blev medlem 15 juni 2010.
Tyvärr hade jag ingen GPS, utan fick kolla på datorn, rita mig en liten karta och skriva upp vart den kunde vara.
Den första jag tog var en lätt och heter "Min ungdoms Osby #3 - Osby kyrka".
Sedan blev det lite svårare och svårare så jag bestämde mig för att skaffa mig en GPS, och vad vore inte bättre än att jag hittade en mobiltelefon med GPS i, så att jag samtidigt fick en ny telefon! Hittade ett bra program som heter GCLive och nu har jag hittat sammanlagt 88st!
När jag fick reda på denna härliga hobby så var jag gravid och väntade tvillingar, alltså blev det svårt för mig att geocacha. Nu är pojkarna ett halvår gamla och den äldsta sonen är 2½. Det händer att jag får tid till att geocacha men när sönerna blir äldre, och förhoppningsvis också älskar denna hobby, så ska det geocachas som bara den! ;)

Jag har även hunnit bli premium-medlem, skaffat mig en geocache-väska, skickat ut två TB's (varav en är med i ett race), och hjälp en hel del TB's samt Coins på vägen! Har just nu fyra travelbugs och ett coin "i handen" som jag ska hjälpa fram på sina resor.
Dessa tog jag när jag var i Malmö senast, då jag även slog mitt rekord med flest geocache på en dag, nämligen tio stycken! :)

Det är nu härifrån ni ska få följa min resa. Jag ska försöka uppdatera här efter varje liten burk jag hittar och berätta om alla TB's som hamnar hos mig!

RSS 2.0